Tyske virksomheder er hårdt belastet af skatter

Hvad med skattetrykket for din virksomhed på det tyske marked?

Her har du en sammenligning.

Skatter og afgifter er en vigtig omkostningsfaktor for virksomheder og påvirker dermed også deres internationale konkurrenceevne. I Tyskland udgjorde de skatter og sociale bidrag, som virksomheder og private husholdninger skulle betale, næsten 38 procent af bruttonationalproduktet.

Umiddelbart er andelen, som virksomheder bidrager med til den samlede skatte- og afgiftsindtægt i Tyskland, lille med 4,3 procent. Imidlertid er omkring syv ud af ti virksomheder i Forbundsrepublikken indkomstskattepligtige som partnerskaber og enkeltmandsvirksomheder. Og indtægterne fra denne skat, sammen med sociale bidrag, tegnede sig for omkring to tredjedele af alle skatte- og afgiftsbetalinger i 2020. Det var en markant højere andel end i mange andre lande.

Med 47,5 procent – inklusive solidaritetstillægget – var topsatsen for indkomstskat i Tyskland i 2021 højere end i Italien, Spanien og Storbritannien og var 5 procentpoint over gennemsnittet for alle industrilande. Derudover var indkomster fra knap 63.000 euro om året underlagt en marginalskattesats på 44,3 procent.

Ifølge skatteskalaen skulle virksomheder i selskabsform – for eksempel et aktieselskab – i gennemsnit betale næsten 30 procent af deres overskud i form af selskabs- og handelsskat i Tyskland sidste år. I næsten alle andre europæiske lande var skattetrykket lavere.

Her er en sammenligningstabel:

iwd.de

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: