Stemningen i den tyske økonomi er blevet bedre!

Der er godt nyt for danske virksomheder på det tyske marked! Læs her om den aktuelle stemning på markedet, hvilke sektorer der er særligt optimistiske, og hvilke tyske regioner der lige nu klarer sig bedst:

Stemningen i den tyske økonomi er forbedret i forhold til det sene efterår 2022, som den aktuelle økonomiske undersøgelse fra “Institut der Deutschen Wirtschaft” viser. Dette gælder især for servicesektoren, mens virksomheder i byggesektoren fortsat er bekymrede for fremtiden. Samlet set giver de mere positive undersøgelsesresultater endnu ingen indikation af et forestående opsving.

Energiforsyningen i Tyskland forblev stabil om vinteren, og energipriserne er nået langt fra deres rekordhøje niveauer. Og de internationale forsyningskæder fungerer også bedre igen. Alt dette betyder, at virksomheder i Tyskland ser frem mod 2023 med mere optimisme end til efteråret

39 procent af de adspurgte industrivirksomheder forventer, at investeringerne vil stige i 2023 i forhold til året før; kun 26 procent forventer et fald.

Industrien har også tillid til beskæftigelse og produktion. De positive udsigter for 2023 overstiger de negative med henholdsvis 5 og 6 procentpoint.

Stemningen i servicesektoren er endnu bedre. Siden sidste efterår er balancen i produktionsforventningerne vendt fra minus 3 til plus 22 procentpoint. Den opadgående tendens kan frem for alt ses i informations- og kommunikationsbranchen samt inden for transport og logistik. På den anden side giver inflationen fortsat problemer for især detailhandlen, så bundlinjen er, at virksomhederne her endda har negative forretningsforventninger til 2023.

Servicesektoren leverer de bedste resultater af hele undersøgelsen med hensyn til beskæftigelse:

Kun 18 procent af de adspurgte servicevirksomheder ønsker at nedlægge arbejdspladser i 2023 – 44 procent forventer til gengæld, at deres arbejdsstyrke vil vokse i løbet af året.

Informations- og kommunikationsteknologivirksomheder har det største behov: Tre ud af fem ønsker at øge deres arbejdsstyrke.

Situationen i byggebranchen er meget anderledes. Det kæmper med adskillige problemer, herunder den voldsomme stigning i materiale- og energiomkostninger i løbet af det seneste år.

Læs flere undersøgelsesresultater her, herunder de regioner i Tyskland, hvor stemningen er bedst:

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!
Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: