Business administration og datalogi er de mest populære i Tyskland

I lyset af manglen på kvalificeret arbejdskraft i Tyskland, har du nogensinde tænkt over, hvilken form for uddannelse unge kommer til din virksomhed med? Hvordan vil morgendagens faglærte se ud?

Dette er, hvad nye statistikker viser os:

Med omkring 9.400 bacheloruddannelser havde unge flere valgmuligheder på tyske universiteter end nogensinde før i vinterhalvåret 2021/2022. Alene inden for de seneste ti år er antallet af udbudte kurser steget med mere end en tredjedel.

Men hvad skal du vælge? Det mest almindelige svar er business administration (BWL).

Omkring 8 procent af alle studerende var indskrevet i business administration ved tyske universiteter i vinterhalvåret 2021/2022, det var i alt 240.866 personer.

Datalogi er næststørst med omkring 138.400 studerende, efterfulgt af jura med næsten 118.700. Medicin og psykologi ligger på fjerde- og femtepladsen, hver med godt 105.000 tilmeldte studerende – selvom der kun er begrænsede pladser og universiteterne ofte kræver en meget god Abitur-karakter.

Mænd og kvinder er meget forskellige i deres valg af emner. Efter erhvervsøkonomi læser kvinder oftest psykologi, jura, medicin og socialt arbejde. Ud over business administration er MINT-fag som datalogi, maskinteknik eller elektroteknik særligt populære blandt mænd.

Nogle få af de næsten tre millioner studerende i Tyskland er dog også begejstrede for mindre almindelige fag: Præcis 23 personer studerede rytmik i vintersemesteret 2021/22, ti studerende var indskrevet i Baltiske Studier, syv i Sydslavisk og i Kaukasus, videnskab om de kaukasiske sprog, fire.

Nedertysk er nederst på den generelle rangliste: kun tre personer i Tyskland studerede for nylig dette bifag til undervisning.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: