Kvinder med IT-kvalifikationer kan fremme din virksomhed

Arbejder så få kvinder i it-fag i din virksomhed på det tyske marked?
Kvinder er særligt kvalificerede til IT-job! Det viser aktuelle statistikker.
I Tyskland er der kun 16 kvinder for hver 100 ansatte i digitaliseringsjob. I gennemsnit har piger i skolen bedre computer- og informationsrelaterede færdigheder end drenge.
Softwareudviklere, mekatronikingeniører, computerlingvister eller IT-applikationskonsulenter: Udvalget af digitaliseringsfag er forskelligartet. I alt 97 af de 1.300 erhverv i Tyskland hører til denne kategori. Der har været en markant stigning i job i denne fremtidsorienterede sektor i de seneste år:
Mellem 2013 og 2021 steg beskæftigelsen i digitaliseringsfag i Tyskland med 17,9 procent
Siden 2017 har væksten i beskæftigelsen også været hurtigere end gennemsnittet for alle erhverv.
Digitaliseringsfagene har dog et problem. De er domineret af mænd.
I juni 2022 var andelen af ​​kvinder i digitaliseringsfag i Tyskland kun omkring 16 procent.
De er dog ikke dårligt repræsenteret i alle digitaliseringsfag. Andelen af ​​kvinder er særligt høj med 76 procent inden for ikke-klinisk psykologi, som også omfatter de kognitive „videnskabsmænd”, der udvikler systemer for menneske-maskine-interaktion og kunstig intelligens. Kvinder er repræsenteret med 63 procent inden for arkivering og 60 procent inden for grafik, kommunikation og fotodesign. Andelen af ​​kvinder i faggruppen byggeel-specialister er kun 2 procent, som vejledere i mekatronik og automationsteknik er den 1 procent.
Der er også en alvorlig mangel på faglærte i job, der kræver digitaliseringskompetencer. I 2021 var der for eksempel ingen passende kvalificerede ledige for hver anden ledig stilling i digitaliseringsfag i hele Tyskland.
Du kan læse mere om emnet her:
https://www.iwd.de/artikel/frauenmangel-in-digitalisierungsberufen-581520/

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!
Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: