Tysklands nye online notarprocedurer er en stor hjælp

Vidste du det allerede?

Adskillige notarprocedurer inden for selskabsret har været mulige fuldstændigt online i Tyskland siden 1. august 2022.

Ud over at stifte en GmbH eller en UG (begrænset ansvar) kan du også udføre forskellige registeransøgninger online. Den dokumenterede rådgivning og støtte fra notaren bliver digital.

Den tyske lovgiver har tilladt notarielle onlineprocedurer ved hjælp af videokonferencer inden for områder af selskabsret, som kan ledsages særligt godt af en notar i en videokonference.

Videocertificeringer er tilladt ved stiftelse af en GmbH eller en UG (begrænset ansvar), hvis indskuddene er indbetalt på virksomhedens konto (fond i kontanter). Grundlæggere kan nu oprette deres virksomhed nemt, hurtigt og bekvemt hjemmefra.

Derudover kan notar online attestering i forhold til ansøgninger til handelsregister, interessentskabsregister og andelsregister nu foretages via videokonference. Det skaber en reel merværdi for retssøgende borgere, der ønsker at indgive en registeransøgning hurtigt, nemt og digitalt.

Når det drejer sig om mere komplekse spørgsmål, som kræver vedtægtsændring, er den notarielle online-procedure for eksempel ikke tilladt. Lovgiver har besluttet kun at tillade den notarielle online-procedure for vedtægtsændringer efter en etårig testfase den 1. august 2023.

Det hele fungerer meget enkelt: Du registrerer dig, beskriver din anmodning og vælger en notar. Notaren afklarer alle åbne spørgsmål og udarbejder et elektronisk dokument. Dette læses op i et videocertifikat, forklares detaljeret og underskrives elektronisk. De højeste sikkerhedsstandarder sikrer fortroligheden af ​​dine data.

Yderligere information er tilgængelig her: https://online-verfahren.notar.de/ov/

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!
Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: