På det tyske marked har mange mennesker velbetalte MINT-job

Hvilke specialister er ansat i din virksomhed på det tyske marked?

En af de største bekymringer for virksomheder i Tyskland har været manglen på kvalificeret arbejdskraft i nogen tid. Situationen ville formentlig være endnu mere dramatisk uden de mange arbejdere, der er kommet til Tyskland fra udlandet i de senere år.

Mens antallet af socialbidragspligtige tyskere er steget med godt 8 procent fra udgangen af ​​2012 til udgangen af ​​2021, steg antallet af udenlandske medarbejdere med mere end 110 procent i samme periode.

Fremdriften var særlig høj i de to ender af kvalifikationsspektret: På den ene side er antallet af udenlandske arbejdere, der udfører ufaglært arbejde, steget markant. Til gengæld arbejder flere og flere personer med udenlandsk statsborgerskab i et erhverv, der kræver akademisk uddannelse.

Disse medarbejdere, som er godt betalt for deres kvalificerede arbejde, kommer ofte fra andre europæiske lande og nogle lande uden for EU – især, men ikke kun i Asien. Indiske fuldtidsansatte tjente i gennemsnit næsten 5.000 euro brutto ved udgangen af ​​2021, hvilket var den højeste værdi af alle udenlandske medarbejdere.

Senest lå bruttomånedslønnen for ansatte fra Nordeuropa (4.716 EUR) og Østrig (4.709 EUR) et godt stykke over medianlønnen for alle bidragspligtige ansatte i Tyskland, som var 3.516 EUR.

I den anden ende af medianlønranglisten for udenlandske medarbejdere er arbejdere fra Bulgarien og Rumænien med en gennemsnitlig brutto månedsløn på henholdsvis 2.164 og 2.262 euro.

En vigtig faktor for medianindkomstniveauet er, at mange unge indvandrere arbejder i MINT-job – det vil sige inden for matematik, datalogi, naturvidenskab og teknologi.

Institut der deutschen Wirtschaft


Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: