Kommer lavere skatter til Tyskland? 

Skal virksomheder betale mindre skat i fremtiden, så aktiviteterne på det tyske marked bliver mere værd end nogensinde før?

I sin funktion som tysk finansminister har Christian Lindner (FDP) bestilt sit ministerium med en “samling af foreslåede tiltag” til en “vækstpakke 2023/2024”. Nu er de første grundlinjer klar, “som et diskussionsoplæg til intern meningsdannelse”, som der står i det tilsvarende interne ministeriumspapir. Ifølge kravet skal “vendepunktet” i sikkerheds-, udenrigs- og energipolitikken “efterfølges af et vendepunkt i den økonomiske og finansielle politik”. Det er Lindners anden portion af denne art: I maj 2022 havde han i lyset af svag vækst og inflation allerede præsenteret en ny finanspolitisk strategi med titlen “Fiscal Policy at a Turning Point”.

Først og fremmest er udsagnet om, at skattetrykket for virksomheder i Tyskland er “en af ​​de højeste” internationalt og derfor skal reduceres over de kommende år. “En generel nedsættelse af taksten for indkomst- og selskabsskat” eller alternativt “undladelse af tillægsskatten”, det vil sige solidaritetstillægget, kunne overvejes.

Siden 2021 er solidaritetsbidraget afskaffet for 90 procent af dem, der tidligere skulle betale det på deres løn og indkomstskat; de ti procent fortsætter med at betale det – og alle virksomheder, der er selskabsskattepligtige. Selskabsskatten, som soloerne opkræves af, er dog kun 15 procent, mens den såkaldte formueskattesats i indkomstskat er 45 procent.

De kommende måneder vil vise, om skattetrykket for virksomheder i Tyskland bliver reduceret. Det forbliver spændende!

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: