Kontaktløs betaling er stærkt stigende i Tyskland

I København har det længe været standard, men Tyskland har altid haltet bagefter sin nordlige nabo, når det kommer til kontaktløse betalinger.

Det har ændret sig hurtigt i de senere år! Tyskland har indhentet. Det viser de nuværende tal.

I Tyskland foretages betalinger oftere og hyppigere med Girocard og også kontaktløst. “Euro Kartensysteme” talte mere end 6,7 milliarder betalingstransaktioner med plastikkortet sidste år. Det var 13,4 procent mere end i rekordåret 2021. Der kom endnu et løft for kontaktløs betaling, som forhandlere især havde annonceret under corona-pandemien af ​​hygiejnemæssige årsager. Ved udgangen af ​​2022 var omkring fire ud af fem betalinger i Girocard-systemet kontaktløse, ifølge joint venturet af den tyske bankbranche “Euro Kartensysteme“. Andelen af ​​disse betalinger med Girocard steg fra næsten 73 procent til 79 procent inden for et år.

Størstedelen af ​​de cirka 100 millioner Girokort, som banker og sparekasser i Tyskland har udstedt til deres kunder, er udstyret med en kontaktløs funktion. Ifølge industriens skøn tillader 95 procent af de nu mere end en million terminaler i detailhandlen hurtige betalinger undervejs.

Det gennemsnitlige beløb betalt med Girocard faldt yderligere fra 42,82 EUR til 42,34 EUR inden for et år. Ved kontaktløse betalinger med Girocard steg det gennemsnitlige beløb yderligere fra 37,70 euro til 38,50 euro. Ifølge oplysningerne udgjorde det samlede salg med Girocard 284 milliarder euro i 2022 efter 253 milliarder euro et år tidligere.

På trods af den stigende popularitet af betalinger med Girocard eller kreditkort, var kontanter stadig det mest brugte betalingsmiddel. I den sidste større undersøgelse fra Deutsche Bundesbank gjaldt det for 2021. Ifølge denne blev i alt 58 procent af betalingstransaktionerne til køb af varer og tjenesteydelser afviklet med sedler og mønter. Andelen er faldet i forhold til 2017, hvor kontanter stadig blev brugt i næsten tre fjerdedele (74 procent) af alle betalingstransaktioner.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: