Manglende jobprofiler på det tyske marked vælges for sjældent

Har du allerede startet din personaleplanlægning for din virksomhed på det tyske marked for fremtiden?

Det er værd at tænke over dette tidligt, fordi manglen på kvalificeret arbejdskraft betragtes som det største problem i den tyske økonomi. Det beviser en ny undersøgelse fra “Institut der deutschen Wirtschaft”. Det viser i hvilke fag, det vil være særligt dramatisk i 2026 – og hvor situationen letter.

I 2026 skulle der være markant flere softwareudviklingseksperter end i 2021: Deres antal forventes at stige med omkring 84.500, hvilket svarer til en stigning på næsten 50 procent. På trods af dette stiger kløften i faglærte til knap 7.000 – også en stigning på næsten 50 procent. Situationen inden for pleje og ældrepleje udvikler sig på lignende måde: Der kommer markant flere mennesker til at arbejde der i fremtiden, men stadig langt fra nok til at dække efterspørgslen.

I mange jobprofiler vil der dog være færre i arbejde i 2026: Det største fald er blandt uddannede bankexperter (-74.000). Det er dog ikke ledsaget af stor mangel på faglærte, for ændringen i banksektoren betyder, at behovet for klassiske bankexperter er faldende.

“Mange sociale og økonomiske udfordringer kan kun klares, hvis der er nok faglærte,” lyder undersøgelsen. ”Ellers bliver der bygget for få vindmøller, der bliver passet utilstrækkeligt på folk, passet utilstrækkeligt på børn, og digitaliseringen vil blive ved med at halte, som den har gjort tidligere.”

Mange på det tyske marked vælger fortsat erhverv, hvor der ikke er mangel på. Mens manglende job vælges for sjældent.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer
#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: