Mere end halvdelen af ​​medarbejderne i Tyskland er helt raske!

Passer antallet af syge medarbejdere i din virksomhed på det tyske marked til gennemsnittet?

Her kan du sammenligne din situation med statistikken for hele Tyskland. Fordi de tyske firmasygeforsikringsselskaber nu har offentliggjort de aktuelle sygefraværstal for tyske arbejdsgivere.

Firmasygekassernes statistikere har siden 2016 kigget nærmere efter – attester under genoptræning eller som følge af arbejdsulykker registreres fuldt ud. Det resulterede i en kraftig stigning i sygedage. Siden da har de dog udviklet sig ret upåfaldende. De første fire coronabølger i 2020 og 2021 har næppe sat spor i statistikken.

Resultatet: Størstedelen af ​​sygefraværet i 2021 skyldtes som tidligere år kortvarige sygdom: To tredjedele afregnes senest efter en uge. På grund af vaccinationerne er selv en coronainfektion normalt overstået efter en til to uger. Langtidssygdomme tegner sig kun for omkring 10 procent af sygdomstilfældene, men med en gennemsnitlig restitutionstid på mere end fire uger udgør de særlige udfordringer for virksomhederne.

Med stigende alder opstår tegn på slid hyppigere. Omkring en fjerdedel af alle sygedage kan tilskrives muskel- og skeletlidelser. Ved ingen anden type sygdom stiger fraværet så kraftigt med alderen. Psykiske sygdomme forårsager, selvom de er mindre almindelige, den længste nedetid pr. sag. Det er omvendt med luftvejssygdomme: De forekommer forholdsvis hyppigt, men er overstået efter en god uge i gennemsnit.

Her kan du læse mere om det aktuelle sygefravær i Tyskland:

Krankenstand in Deutschland

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!
Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer
#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: