Tyske onlinekøbere sidder ofte fast i gældsfælden

Vi håber, at du har fået en god start på det nye år og ønsker dig alt det bedste og frem for alt held og lykke for din virksomhed på det tyske marked!

Mange danske virksomheder driver også online handel og har mange kunder i Tyskland syd for den danske grænse. Men der er ofte problemer, fordi kunderne ikke kan betale deres regninger.

Hvem er disse forgældede mennesker?

En yderst interessant aktuel undersøgelse fra Tyskland giver nu oplysninger om dette.

Undersøgelsen fra Statistisches Bundesamt (Destatis) viser tydeligt: ​​På grund af den øgede tendens til at handle på nettet, falder flere og flere mennesker i Tyskland i gældsfælden. 28 procent af de cirka 575.000 personer, der søgte hjælp hos et gældsrådgivningscenter i 2021, havde udestående fakturaer fra online- og postordrefirmaer. Ifølge undersøgelsen steg andelen med tre procentpoint inden for fem år: I 2016 var den stadig 25 procent af i alt omkring 617.000 personer, der blev rådgivet.

Shopping på internettet er udbredt i Tyskland. 81 procent af de 16 til 74-årige har allerede bestilt varer eller tjenester online. Der er kun mindre forskelle mellem kønnene: Mens 82 procent af mændene var onlinekøbere, var andelen af ​​kvinder 80 procent. Tøj, sko, tilbehør og sportsartikler er særligt efterspurgte i online detailhandel. Næsten halvdelen af ​​befolkningen mellem 16 og 74 år bestilte produkter fra denne produktgruppe online i de første tre måneder af sidste år. Film og musik (29 procent) samt mad, drikkevarer og dagligvarer (21 procent) er også populære. 19 procent af tyskerne fik bøger, aviser og magasiner via internettet, 17 procent bestilte overnatning online.

Eksperter forventer stadig succesfuld onlinehandel i Tyskland i 2023. Mange online forhandlere burde derfor drage fordel af inflationen. Fordi mange mennesker vil fortsætte med at forbruge, men være mere opmærksomme på deres penge. I e-handel er der behov for færre medarbejdere, hvilket muliggør lavere priser.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: