Tysk økonomi har recessionen i udsigt

Hvordan ser du din virksomhed på det tyske marked? Hvad kommer der i 2023?
Ifølge en aktuel undersøgelse ved årsskiftet forventer i alt 30 foreninger i Tyskland lavere produktion eller lavere salg i 2023 end året før – kun 13 sektorer forventer en lille vækst.
En stor del af industrien og byggebranchen er pessimistisk, men gastronomi og turisme er optimistiske, hvor behovet for at indhente efter de hårde Corona-år er særligt udtalt.
Ifølge undersøgelsen vil investeringerne formentlig udvikle sig ret svagt i 2023, selvom der ikke må forventes nogen dramatisk nedtur. Mindst 22 foreninger forudsætter konstant investeringsaktivitet, mens 17 har minus på regningen. Det gælder blandt andet metalindustriens sektorer, den kemiske og farmaceutiske industri samt hele byggesektoren.
Trods de dystre produktionsudsigter holder mange virksomheder, især i industrien, fast i deres ansatte selv i krisetider i lyset af manglen på faglært arbejdskraft. Der er sandsynlighed for stabil beskæftigelse i 23 grene af økonomien, og i ni brancher forventes virksomheder endda at ansætte yderligere personale. 16 foreninger forventer dog tab af arbejdspladser.

Ikke desto mindre ønsker vi dig og din virksomhed et godt og succesfuldt år 2023!

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!
Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer
#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (291 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: