Har du allerede informeret dig selv om skatteregler?

Med begyndelsen af ​​et nyt år ændres skatteregler og sociale bidrag traditionelt i Tyskland. På grund af den høje inflationstakt vil kompensationen for „kalte Progression” i Tyskland være større fra 2023 end tidligere år. Børneydelsen vil også stige markant. Højere sociale bidrag modvirker dog i nogen grad disse effekter.

Ved årsskiftet er en procedure, der har været praktiseret siden 2016, på plads: Indkomstskattesatsens værdi forskydes med inflationsraten. Dette kompenserer for den såkaldte kolde progression. Uden justeringer ville det føre til en stigning i den gennemsnitlige skatteprocent, uden at realindkomsten – altså målt i købekraft – stiger.

Skattepolitikken følger princippet om beskatning baseret på betalingsevne. Hvis evnen til at præstere målt ved indkomst falder, skal skattetrykket falde. For at opnå dette forhøjes grundfradraget, det vil sige det skattefrie eksistensminimum, fra 10.347 euro til 10.908 euro i det kommende år. Topskattesatsen på 42 procent starter så først med en skattepligtig indkomst på 62.810 euro, i 2022 var den stadig 58.597 euro.

På grund af inflationen på 7,2 procent, som det tyske finansministerium har antaget for 2022, er justeringerne mere udtalte end i de foregående år. Grænsen for den såkaldte formueskat på 45 procent forbliver dog uændret på 277.826 euro, fordi regeringen anser en skatteforhøjelse for denne indkomstgruppe for at være forsvarlig.

Derudover vil pensionsindbetalingerne være helt skattefrie, og lønmodtagerens engangsbeløb og eneforsørgerfradraget forhøjes.

Du kan finde andre vigtige skatteregler fra 2023, især for virksomheder, her:

www.haufe.de

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!
Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer
#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: