München er paradiset for danske iværksættere på det tyske marked

Overvejer du at starte din succesrige virksomhed i Tyskland?

I hvilken by mener du, at betingelserne er bedst for at placere din virksomhed på det tyske marked?

Svaret er nu givet af den nuværende tyske byrangering af det anerkendte konsulentfirma IW Consult!

På byranglisten for 2022 er topplaceringerne forbeholdt byerne i Bayern og Baden-Württemberg: München forsvarer sin topplacering foran Erlangen! Bag dem bytter Stuttgart og Ingolstadt plads.

Til deres årlige rangering vurderer forskerne hos IW Consult indikatorer fra områderne arbejdsmarked, økonomisk struktur, ejendomsmarked og livskvalitet. Føreren München er i ingen kategori lavere end fjerdepladsen. Inden for ejendomsmarkedet og økonomisektoren er den bayerske delstatshovedstad i toppen.

Men selvom syd dominerer i den såkaldte niveaurangering, er andre byer ved at indhente det. Det viser den såkaldte dynamiske ranking, hvor IW Consult vurderer udviklingen de seneste fem år.

Ifølge dette udvikler Mainz og Berlin sig i øjeblikket mest dynamisk af de 71 undersøgte byer. München er til gengæld ved at løbe tør – byen opnår kun en 30. plads i den dynamiske rangliste.

Der er én hovedårsag til opsvinget i delstatshovedstaden Rheinland-Pfalz: medicinalvirksomheden BioNTech. Udvikleren og producenten af ​​corona-vacciner har skyllet en masse handelsskat ind i bykassen siden begyndelsen af ​​pandemien, som gjorde Mainz gældfri med ét hug. Byen er nu i gang med yderligere at øge sin attraktivitet for beboere og besøgende med tiltag inden for områderne klimabeskyttelse, mobilitet, sport, fritid, ungdom og kultur.

Med Halle an der Saale og Leipzig indtager to nabobyer fra det østlige Tyskland femte- og sjettepladsen i den dynamiske rangliste. Andre østtyske byer som Magdeburg (fra 35 til 24), Rostock (fra 39 til 25) og Erfurt (fra 51 til 38) har taget et pænt spring fremad. I tilfældet Magdeburg giver halvlederproducenten Intels forlig håb om et yderligere løft for byen. Delstatshovedstaden Sachsen-Anhalt kan allerede vise en god arbejdsmarkedsudvikling (tredjeplads).

Du kan finde ud af mere om den aktuelle byplacering her:

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!
Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer
#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: