Bruger du data til din virksomhed i Tyskland?


Bestilling, produktion, salg: Data genereres i alle aktiviteter langs værdikæden. Disse data er langt mere end blot tal og bogstaver. Hvis de opbevares, administreres og bruges effektivt, kan virksomheder dokumentere, analysere og videreudvikle deres processer, produkter og services – og tjene økonomisk på dette.
De fleste virksomheder i Tyskland udnytter dog ikke eller kun utilstrækkeligt potentialet i de tilgængelige data, som en undersøgelse blandt industrivirksomheder og industrirelaterede serviceudbydere fra “Institut der Deutschen Wirtschaft” viser.
I gennemsnit på tværs af alle sektorer har kun 29 procent af alle virksomheder i Tyskland forudsætninger for at håndtere data effektivt, det vil sige, at de er “dataøkonomi-klare”.
Andelen af ​​virksomheder, der er klar til effektiv datahåndtering, er højest inden for informations- og kommunikationsteknologi (IKT) og inden for elektroteknik og maskinteknik med henholdsvis 47 og 46 procent.
ICT-sektorens førende position passer med dens generelle pionerrolle inden for digitalisering af produkter og processer. Det satte branchen først i digitaliseringsindekset sidste år.
I den anden ende af ranglisten for dataøkonomisk parathed ligger transport- og logistikbranchen: Her er blot 13 procent af virksomhederne godt positioneret til at håndtere data effektivt.
Effektiv datahåndtering er den eneste måde at skabe optimale betingelser for, at virksomheder kan dele data med andre virksomheder, det vil sige at kunne modtage eller overføre data til forretningsformål. Dette kan igen hjælpe virksomheder med at optimere deres forsyningskæder, for eksempel: Hvis der er flaskehalse i upstream-tjenester for et produkt, kan virksomhederne reagere hurtigere nedstrøms i værdikæden, hvis de relevante data er tilgængelige for dem i realtid. Ligeledes kan producenter ved hjælp af datadeling hurtigere og mere målrettet tilpasse sig, når efterspørgslen efter produkter ændrer sig.
Læs resultaterne af undersøgelsen fra “Institute of the German Economy” her:
https://www.iwd.de/artikel/unternehmen-profitieren-von-data-sharing-565024/

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer
#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: