Tyske mellemstore virksomheder lider under krisen og ser gerne, at bureaukratiet mindskes

Den tyske økonomi er kendt for sine mellemstore virksomheder. Det kaldes også “rygraden i den tyske økonomi”!

Måske er din virksomhed en af ​​dem?

For pokker, du har det måske lige så svært som mange af dine kollegaer i øjeblikket.

For en ny undersøgelse viser, at energikrisen rammer alle, men særligt hårdt de energitunge industrielle mellemstore virksomheder i Tyskland. Høje el-, gas- og råvarepriser får nu ni ud af ti mellemstore virksomheder til at komme i problemer.

I hvilket omfang en virksomhed er påvirket af de seneste stigninger i energipriserne afhænger naturligvis af, hvor energikrævende den pågældende virksomhed producerer. De næsten 600 indenlandske støberier er blandt de hårdest ramte virksomheder i Tyskland. For at absorbere energipriseksplosionen skulle salgspriserne for støbte produkter øges med op til 50 procent.

Men det er ikke kun støberierne, der lider under de høje energiomkostninger. I en rundspørge blandt mellemstore industrivirksomheder foretaget af “Bundesverband der Deutschen Industrie” udtalte omkring 90 procent af virksomhederne, at den nuværende prisudvikling udgør et alvorligt problem for dem: Den drastiske stigning i energi- og råvarepriserne er en stærk problem for 58 procent af mellemstore virksomheder, for 34 procent endda en eksistentiel udfordring.

Mulighederne for at træffe modforanstaltninger er begrænsede. Selvom 28 procent af virksomhederne planlægger at skifte brændstofkilder på mellemlang sigt for at blive mindre afhængige af gas, ser 37 procent ingen mulighed for det – de er stadig afhængige af naturgas. Og olie, som 10 procent af virksomhederne allerede bruger i stedet for gas, er også blevet meget dyrere. Det samme gælder el, som 5 procent af de adspurgte virksomheder i øjeblikket skifter til.

Næsten hver tiende virksomhed har reduceret eller afbrudt produktionen i Tyskland. Det tegner ikke godt for fremtiden, for en afbrydelse kan resultere i en flytning eller lukning: Omkring en fjerdedel af de adspurgte virksomheder har planer om at flytte dele af virksomheden eller dele af produktionen og arbejdspladser til udlandet, eller er allerede i gang. af at gøre det. Yderligere 4 procent af virksomhederne overvejer endda at flytte hele virksomheden til udlandet.

På spørgsmålet om, hvordan politikerne kunne hjælpe mellemstore virksomheder og samtidig styrke kvaliteten af ​​beliggenheden, kom der især tre tiltag frem: 64 procent af virksomhederne så gerne en begrænsning af energiomkostningerne, da gasprisbremsen skulle medføre. for virksomheder den 1. januar 2023. Men næsten lige så vigtigt for virksomhederne, hvor 58 procent hver er enige, er en mærkbar reduktion af bureaukratiet kombineret med bedre lovgivning og tiltag til at fjerne manglen på faglært arbejdskraft.

Læs hele undersøgelsen her: www.iwd.de

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: