Overraskende nok omsætter tyske detailhandlere mere

Hvordan går din virksomhed i Tyskland? Bedre end forventet, ikke?!

Tyske detailhandlere øgede overraskende deres salg i september på trods af høj inflation. Nominelt, altså ikke prisjusteret, omsatte de 1,8 procent mere i en månedlig sammenligning, som rapporteret af Statistisches Bundesamt Deutschland. I reale termer, det vil sige fratrukket inflation, var stigningen 0,9 procent. Eksperter var overraskede over udviklingen. Økonomer undersøgt af nyhedsbureauet Reuters havde forventet, at det reelle salg ville falde med 0,3 procent.

Ifølge statistikker steg salget i fødevarehandlen med reelle 2,6 procent måned-til-måned. De kom sig lidt fra det laveste salgsniveau siden januar 2017, som blev målt i august 2022. I september steg salget af non-food produkter reelt med 2,4 procent i forhold til måneden før, mens det reale salg på tankstationerne faldt med 15,7 procent fra august til september. Dette er det største fald i salget måned-til-måned siden tidsserien begyndte i 1994. Du henviste til udløbet af brændstofrabatten i slutningen af ​​august. Forbrugerne ville tilsyneladende have brugt august til at fylde brændstof i. Inden juleforretningens start er forbrugerstemningen blandt tyskerne tilsyneladende kommet sig noget. Baseret på deres undersøgelse af omkring 2.000 forbrugere forudser markedsforskerne ved GfK Instituttet i Nürnberg en lille stigning i det generelt dystre forbrugerklima for november. Dette bør især glæde forhandlere, som håber på store salgsdage i julehandlen på Black Friday og Cyber ​​​​Monday i slutningen af ​​november.

Jeg ønsker dig meget succes!

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: