Har din virksomhed gavn af kunstig intelligens?

Tyskland og EU står over for en udfordrende overordnet geopolitisk situation og hård global konkurrence. Kunstig intelligens (AI) tilbyder løsninger til at imødegå udfordringerne og opretholde Tysklands konkurrenceevne på baggrund af et forstyrrende miljø.
I denne sammenhæng forstås AI som “skabelsen af ​​(kvasi) intelligente programmer og maskiner, der kan træffe beslutninger selvstændigt og udføre handlinger baseret på disse”. Institut for Tysk Økonomi i Köln har nu offentliggjort den nye AI-monitor, som analyserer potentialet på det tyske marked.
Ifølge monitorrapporten er indeksværdien af ​​KI Index 2022 122 point. I forhold til 2021 er det et fald på 1,22 indekspoint, mens der i forhold til basisåret 2019 kan registreres en stigning på 22 indekspoint.
Sammenlignet med basisåret 2019 er den samlede udvikling dog stadig tiltalende. De enkelte kategorier bidrog meget forskelligt til stigningen på 22 indekspoint: Kategoriernes rammebetingelser bidrog negativt i hvert enkelt undersøgelsesår. Sidste år var faldet på mere end 1,3 indekspoint dog markant højere end tidligere år. Rammebetingelserne for AI forringes dermed. Den største bidragyder til stigningen i AI-indekset siden 2019 har været økonomien.
Især de mange økonomiske og geopolitiske udfordringer kan være med til at forklare den overordnede udvikling i indeværende år: leveringsflaskehalse og usikkerheder som følge af inflation kunne have forårsaget faldet i momentum, især i økonomien. Derudover kunne pandemien mellem 2020 og 2022 i stigende grad have optaget erhvervslivet, samfundet og politik.
Du kan læse hele AI-monitorrapporten her:
https://www.iwkoeln.de/fileadmin/user_upload/Studien/Gutachten/PDF/2022/Gutachten-KI-Monitor2022.pdf
Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!
Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer
#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: