Hvad betyder nyvalget for din virksomhed?

I en alder af 41 år tiltrådte Mette Frederiksen i 2019 som danmarkshistoriens yngste statsminister til at bringe det skandinaviske land videre med en mindretalsregering af Socialdemokratiet. Så kom corona-pandemien, og statsoverhovedet påtog sig ligesom mange af hendes europæiske kolleger rollen som kriseleder.
Hun samarbejdede med oppositionen om at styre Danmark gennem pandemien på en liberal kurs – hvilket har fungeret rigtig godt rent økonomisk.
Efter et relativt moderat fald på 2 procent i pandemiåret 2020 steg Danmarks reale bruttonationalprodukt sidste år igen med knap 5 procent.
I en global landerangering, der viser de økonomiske vindere og tabere af Corona-krisen, kom Danmark på førstepladsen i 2021.
Danmark har også en lav arbejdsløshed, et lavt gældsniveau og et solidt budget.
I løbet af pandemien opstod der dog mistanke om, at corona-virussen havde spredt sig fra dyr til mennesker, hvorefter regeringschefen beordrede 15 millioner mink, der skulle slås ned. Indtil dette punkt var Danmark en af ​​verdens førende inden for pelsproduktion. Set i bakspejlet viste det sig, at der ikke var hjemmel til at aflive dyrene. Det medførte en regeringskrise med konsekvenser: Den ansvarlige minister gik af, Frederiksen fik en irettesættelse i Folketinget og truslen om et mistillidsvotum – som hun afviste med nyvalg.
Det er svært at spå om, hvad der vil ske politisk i Danmark efter 1. november.
Det afgørende bliver sandsynligvis, hvilken blok der skal give flest stemmer til partierne i yderkanten. Dertil kommer, at mange splittelser og nye fonde i øjeblikket præger det danske partilandskab, indgangshindringen for Folketinget er kun 2 procent. Det bliver i hvert fald ikke nemt for den kommende regering: Inflationen i september var 11 procent, det højeste, den har været i årtier. Og selvom Danmark ikke er nær så afhængig af naturgas, som Tyskland er, så ser danskerne frem til vinteren med blandede følelser. Derudover er oprustningen af ​​hæren og flåden nært forestående, primært for at sikre sikkerheden i Østersøen og Arktis.
Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: