Indvandrerspecialister styrker din virksomhed på det tyske marked

Arbejdere fra udlandet yder allerede et væsentligt bidrag til den tyske økonomis præstationer.

For et land som Tyskland, der har et voksende demografisk problem som følge af faldende fødselstal og den forestående pensionering af baby boomer-generationen, er de ofte unge immigranter en værdifuld kilde til støtte.

I sidste ende er hovedspørgsmålet dog, i hvilket omfang immigration kan hjælpe den tyske økonomi til at tiltrække flere faglærte.

Mange mennesker født i udlandet har helt sikkert højere kvalifikationer og kan dermed styrke Tysklands faglærte arbejdskraft: Af alle 25 til 34-årige, der havde en universitetsuddannelse i Tyskland i 2019, var 25 procent immigreret i løbet af deres liv.

Området, hvor de har afsluttet deres uddannelse, er også relevant for det bidrag, som immigranter kan yde til at sikre faglærte arbejdere i Tyskland. Når alt kommer til alt, er den nuværende – og dem der kan forventes i fremtiden – mangel på kvalificeret arbejdskraft inden for STEM-områderne (matematik, datalogi, naturvidenskab og teknologi) særligt stor. Faktisk udgør immigranter inden for disse fagområder allerede en betydelig del af den lokale faglærte arbejdsstyrke: i 2019 udgjorde immigranter næsten en fjerdedel af alle akademikere i Tyskland, som havde en uddannelse i matematik, datalogi eller naturvidenskab. På teknologiområdet var andelen en god femtedel.

I IT- og videnskabelige serviceerhvervene var knap 18 procent af alle beskæftigede eksperter og specialister for nylig indvandret fra udlandet – andelen var således højere end beskæftigede i denne faggruppe som helhed.

For at forbedre Tysklands position i konkurrencen om internationalt mobile faglærte skal potentielle immigranter annonceres mere specifikt, som det allerede sker via onlineplatformen “Make it in Germany”. Specifikke rekrutteringsforanstaltninger såsom jobudveksling i lande med særligt stort migrationspotentiale kunne også være nyttige.

www.iwd.de

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: