Hører du også til de stærke fra anden række?

Er du også en skjult mester? En Hidden Champion?

Tyskland er de skjulte mestres land, især i industrisektoren er der mange hemmelige verdensmarkedsledere. I den truende energi- og økonomiske krise kan betydningen af ​​disse store mellemstore virksomheder, som er præget af en stærk global markedsposition, stige.

Virksomheder med høje krav til gas eller elektricitet er i øjeblikket under et stort pres, især i industrien. Kun få virksomheder kan videregive denne omkostningseksplosion helt eller i vid udstrækning til deres kunder. I hvor høj grad dette er muligt afhænger i princippet i høj grad af dens markedsposition: Hvis en virksomhed har en førende markedsposition og samtidig er internationalt positioneret inden for produktion og salg, kan den afbøde den nuværende krise meget bedre. Det kan de såkaldte Hidden Champions bedst – det er for det meste store mellemstore virksomheder, som næppe er kendt af den brede offentlighed, men som er blandt de tre vigtigste i deres branche på verdensmarkedet.

I 2020 havde Tyskland med næsten 1.600 næsten halvdelen af ​​de omkring 3.400 Hidden Champions på verdensplan. I den nuværende krisesituation kan dette være et stabilitetsanker for den tyske økonomi.

Fra 2015 til 2020 voksede antallet af tyske skjulte mestre med en femtedel, selvom globaliseringen som helhed gik i stå i denne periode. De skjulte mestre er for det meste familievirksomheder: Mange har været på markedet i mange år, og gennemsnitsalderen på virksomhederne er omkring 70 år.

Kerneområdet for de skjulte mestre er fremstillingssektoren, som omfatter mere end 80 procent af de berørte virksomheder. Ifølge en undersøgelse fra Center for European Economic Research dominerer maskinteknik med godt 22 procents andel foran elektroniksektoren med en tiendedel af virksomhederne.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: