Tyskland kan glide ind i recession

Det kan være, at der kommer svære tider for dig og din virksomhed på det tyske marked.
Fordi forskere er enige: Den tyske økonomi står over for svære tider. Energi er ikke kun ekstremt dyrt, men heller ikke garanteret for virksomhederne i vintermånederne: I mange sektorer er det uklart, om der vil være nok råvarer og foreløbige produkter i de kommende måneder. Samtidig bryder efterspørgslen sammen: Tyskerne er tynget af høje inflationsrater, større indkøb udskydes om muligt. Det tyske økonomiske institut (ifw) forventer, at bruttonationalproduktet (BNP) vil stige med kun 1¼ procent i år. I det kommende år forventer IW økonomiske forskere et fald på 1 ¾ procent.
Det er dramatiske tal: Hovedårsagerne til denne situation vil sandsynligvis holde politik og erhvervsliv travlt i det kommende år: Den russiske angrebskrig mod Ukraine vil formentlig heller ikke ende om vinteren. For tysk økonomi betyder det, at energien forbliver dyr.
Derudover sætter pandemien stadig sine spor: produktionsprocesser forbliver forstyrrede, internationale forsyningskæder bliver ved med at gå i stå. Tusindvis af faglærte arbejdere mangler i mange sektorer – det forplumrer også fremtidsudsigterne. “Alt tyder på, at Tyskland er på vej ind i en ukontrolleret recession,” meddeler ifw-forskerne. »Staten skal nu tage massive modforanstaltninger til, før det endelig er for sent. Forbrugerlettelsen indtil videre er vigtig, men regeringen bør ikke glemme de virksomheder, der er overvældet af høje energiomkostninger. De bør have omfattende støtte – om nødvendigt skal gældsbremsen suspenderes igen.”
Så det kan stadig handles. Vi ønsker dig og din virksomhed alt det bedste!
Resultaterne af IW økonomiske prognose i detaljer:
https://www.iwkoeln.de/studien/michael-groemling-konjunktureinbruch-in-deutschland.html

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!
Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer
#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: