Tyske kunder bliver mere og mere forsigtige

Hvilket produkt vil du sælge på det tyske marked?

Det bør du tænke dig godt om!

Fordi tyskernes købestemning er i kælderen. Det skyldes stigende energipriser og høj inflation. Det nuværende økonomiske barometer for “Gesellschaft für Verbraucherforschung (GfK)” viser en negativ rekord for august og ser september endnu mere sort. Frygten for væsentligt højere energiomkostninger i de kommende måneder tvinger husholdningerne til at lægge penge til side og ikke bruge dem, viser en nylig undersøgelse fra “GfK”.

Den tyske brancheorganisation Tyskland ser også detailhandlen i krisetilstand på tværs af alle sektorer. Når det kommer til dagligvarer, henvendte forbrugerne sig til billigere produkter og discountvarer; Større indkøb udskydes, og især den såkaldte “non-food handel” kommer i stigende grad i en yderst vanskelig situation. Men online-forretningen er ikke skånet for modviljen til at købe. Det bekræftes af tal fra det føderale statistiske kontor.

Trods hjælpeforanstaltninger som den tyske “tankrabat” er stigningen i forbrugerpriserne atter accelereret.

Krisetilstand gør folk forsigtige: Folk har udviklet forsigtighed i løbet af de sidste par år. Den pessimistiske grundtendens i befolkningen er stigende. Derudover er der allerede eksisterende social ulighed, som bliver yderligere belastet af krisen. Forskere siger, at folks frygt for tab langt opvejer deres håb om gevinster. Noget som et post-corona-forbrugsboom sker bestemt ikke i år.

Købekraften er der bestemt. Gå derfor strategisk klogt frem på det tyske marked!

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!
Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer
#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: