Rekord for tyske industriordrer

For industrivirksomheder er mulighederne i Tyskland stadig fremragende.

Nye tal viser, at selv uden nye ordrer kunne tysk industri producere med fuld kapacitet i mere end otte måneder: Ordrebeholdningen har nået et rekordhøjt niveau. Kun manglen på materiale bremser virksomhederne.

Ordrebøgerne for virksomheder i industrien er fyldigere end nogensinde. Mellem april og maj steg ordrebeholdningen med yderligere 0,5 procent efter kalender- og sæsonjusteringer og nåede den højeste værdi siden Federal Statistical Office begyndte at registrere data i 2015. Sammenlignet med maj 2021 var vækstraten 16,9 procent Uden en eneste ny ordre, baseret på rekordlageret, ville virksomhederne bruge 8,1 måned til at producere alle de bestilte varer og dermed behandle ordrerne. For producenter af investeringsgoder er dette såkaldte sortiment i øjeblikket endda 11,9 måneder.

Som i de foregående måneder oversteg værdien af ​​de nye ordrer industrivirksomhedernes omsætning i maj. Ifølge „Statistisches Bundesamt” skyldes den overskydende efterspørgsel hovedsagelig den vedvarende høje mangel på primærprodukter. Forstyrrede forsyningskæder som følge af krigen i Ukraine og igangværende omvæltninger forårsaget af Corona-krisen, såsom lukning af havne i Kina, fører fortsat til problemer med at behandle ordrer. Ifølge den seneste undersøgelse fra „IFO-Institut” forventer størstedelen af ​​virksomheder, at mangel på materialer og leveringsflaskehalse vil fortsætte et godt stykke ind i det kommende år. I juniundersøgelsen klagede næsten tre fjerdedele af de adspurgte virksomheder over vanskeligheder med levering af foreløbige produkter og råvarer. Ifølge ifo-undersøgelsen i juni havde omkring 90 procent af virksomhederne i nøglesektorerne inden for elektronikindustrien, maskinteknik og bilindustrien leveringsproblemer.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: