Blackout om vinteren i Tyskland er usandsynligt

Bekymrer du dig også om din virksomheds energisikkerhed i Tyskland, når vinteren kommer?

En nylig undersøgelse tyder på, at du ikke behøver at bekymre dig for meget!

Ifølge eksperter er et “blackout”, det vil sige et strømsvigt i Tyskland i den kommende vinter, ret usandsynligt.

En lang række faktorer kan dog føre til forsyningsflaskehalse, som en aktuel undersøgelse blandt forskellige eksperter i Tyskland viser.

På trods af, at de sidste tyske atomkraftværker blev lukket i slutningen af ​​året, går eksperterne ikke ud fra, at der vil være større el-flaskehalse, også fordi stenkulskraftværker tages ud af reserve.

En analyse af elforsyningen offentliggjort for et par dage siden af ​​det tyske økonomiministerium kommer til den konklusion, at “sikker drift af elforsyningsnettet er garanteret i vinteren 2022/23”. Økonomi- og klimaminister Robert Habeck har dog bestilt endnu en “stresstest”. Dette for at teste den tyske strømforsynings modstandsdygtighed under “yderligere strammede forhold”.

Flere påvirkningsfaktorer kan bidrage til disse forværrede tilstande. For eksempel atomkraftværkerne i Frankrig, hvorfra Tyskland skal trække strøm om vinteren. Der er en stor del af pælene lukket ned, efter der er opdaget små revner i nødkølesystemet eller på grund af vedligeholdelsesarbejde. Hvis det ikke er muligt at få nok af disse atomkraftværker tilbage på nettet i tide, kan det blive en udfordring for tyske leverandører på grund af det europæiske netværk. Det gælder især i en hård vinter, da mange franskmænd varmer med el. Vejrpåvirkninger kan også påvirke elsikkerheden i Tyskland i den kolde årstid. En “mørke dvale”, hvor der produceres flere dage med lidt vind- og solenergi, gør strømforsyningen mere kritisk.

Sidst, men ikke mindst, spiller forbrugernes adfærd ifølge eksperterne, når det kommer til belastningen på elnettet i den kolde årstid, også en vigtig rolle. Hvis de i stigende grad opvarmer med elektricitet for at spare f.eks. gas, er det en belastning.Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: