Flere og flere iværksættere stifter virksomheder i Tyskland

Vidste du det?! Trods kriserne går forretningen i Tyskland godt!
I 2021 blev der grundlagt flere virksomheder i Tyskland end før pandemien!
Ifølge „Statistisches Bundesamt” blev omkring 580.000 virksomheder grundlagt i 2021, hvilket var godt 8 procent mere end i det foregående år og 6 procent mere end i 2019.
Mens antallet af stiftede virksomheder, hvis juridiske form og antal ansatte indikerer større økonomisk betydning, voksede med omkring 4 procent sidste år i forhold til 2019, er billedet anderledes for nystiftede små virksomheder: sammenlignet med året før krisen, 2019. Antallet af nystartede virksomheder i 2021 er faldet med knap 20 pct.
Dette kan i vid udstrækning tilskrives pandemien: Statistikken viser et markant fald i opstartskonsultationer fra industri- og handelskamrene i Tyskland, især for gastronomi og handel. Det er de servicesektorer, hvor små virksomheder er særligt glade for at blive grundlagt, men som er blevet hårdt ramt af pandemien og de restriktioner, der er fulgt med den gennem de seneste to år.
Et særligt stort antal nye virksomheder, der er stiftet de seneste to år, er deltidsvirksomheder, der ledes ud over et eksisterende ansættelsesforhold. Sammenlignet med 2019 ønskede næsten 23 procent flere stiftere at opbygge en anden faglig og økonomisk grundpille i økonomisk usikre tider i 2021 – med mulighed for at blive selvstændige på fuld tid på et senere tidspunkt. Den stærke vækst på området er også årsagen til, at antallet af nystartede virksomheder samlet set er vokset på trods af færre nye små virksomheder.
Alt i alt er Tysklands start-up-scene dog stadig middelmådig i en international sammenligning: Tyskland er langt bagefter lande som USA og Kina, når det kommer til antallet af store start-ups. Det skyldes en hel masse hæmmende faktorer, hvor stiftere ser det største behov for handling i de juridiske rammer.
Næsten 80 procent af de stiftere ser at reducere bureaukratiet som den vigtigste opgave for politik for at forbedre Tyskland som forretningssted, 63 procent opfordrer til en forenkling af skattesystemet.
Kunne du tænke dig at læse mere information, statistik og grafik om emnet? Så tag et kig på denne side af Institut for Tysk Økonomi:
https://www.iwd.de/artikel/gruendungen-deutschland-hat-noch-viel-zu-tun-551285/?utm_source=nl&utm_medium=email&utm_campaign=kw28-2022&utm_content=gruendungen-kleinunternehmen-nebenerwerb-buerokratie

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: