Tyske medarbejdere ønsker tryghed

Er der også mangel på personale i din tyske virksomhed?

En aktuel undersøgelse fra „Institut der deutschen Wirtschaft” viser nu, hvad der er vigtigt for ansatte i Tyskland, og til hvilke sektorer personalet migrerer.

Pandemien har ramt mange industrier hårdt. Konsekvenserne er dog særligt alvorlige i catering-, hotel- og turismesektoren: Næppe nogen anden branche mistede så mange ansatte til andre sektorer i det første år af pandemien. Ifølge den nye undersøgelse vendte 216.000 mennesker ryggen til deres job i 2020. Til sammenligning: I et årligt gennemsnit var omkring 788.600 personer beskæftiget i socialsikringspligtige branche.

Langt de fleste jobskiftere startede i salgsjob, for eksempel som kassemedarbejder i et supermarked: Her var registreret omkring 34.800 skiftere fra gastronomi, hoteller og turisme. Omkring 27.200 mennesker startede et nyt job i transport- og logistiksektoren, for eksempel som lagerlogistikere eller pakkebud. Området virksomhedsledelse og organisation nød også godt af jobskift: 27.100 mennesker startede her, herunder i sekretariater. Fødevareproduktion, rengøringsjob og uddannelse var også populære rejsemål.

Samlet set blev færre job opsagt på tværs af alle sektorer end før krisen. Uden politiske tiltag som korttidsarbejde ville mange flere mennesker højst sandsynligt have forladt deres job, skriver forskerne. Ikke desto mindre omorienterer mange medarbejdere sig, når de økonomiske udsigter er sløret, nye nedlukninger er nært forestående, og det er ikke klart, hvilke udsigter industrien kan tilbyde på kort sigt. Under krisen er sikkerheden sandsynligvis blevet endnu vigtigere for mange. Men også blødere faktorer spiller en større rolle, såsom faste arbejdstider, der nemt kan kombineres med privatlivet.

Du kan læse hele undersøgelsen her:

https://www.iwkoeln.de/studien/anika-jansen-paula-risius-berufswechsel-in-der-corona-pandemie.html

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: