Digitale jobprofiler bliver stadig vigtigere for iværksættere i Tyskland

Har du din virksomhed i Tyskland til at producere og fremstille selv? 

Så bør du læse den nye trendundersøgelse om „Ausbildung 4.0“. 

Tendensen i Tyskland har længe peget i retning af “digital produktion” – især i metal- og elindustrien. Fordi de relevante færdigheder bliver stadig vigtigere for faglærte, har mange såkaldte “M+E-virksomheder” (M+E står for metal & electric) allerede reageret og moderniseret deres uddannelsespraksis. Den såkaldte „Ausbildung 4.0″ er dog på ingen måde ankommet alle vegne. 

M+E-industrien er en af ​​de vigtigste økonomiske sektorer og stærkeste uddannelsessektorer i Tyskland: 109.293 uddannelseskontrakter blev nyligt indgået i uddannelsesåret 2021 alene inden for metal- og elektrofag. Fremtidige specialister bliver dog nødt til at tilpasse sig mere og mere til den stigende automatisering i produktionen. Det ændrer ikke på selve opgaverne – en bygningsmekaniker skal stadig producere metalkonstruktioner ved hjælp af svejseprocesser – men de digitale styringer og produktionsfaciliteter er nye.

I 2018 trådte nyt uddannelsesindhold i kraft i elleve af de 40 tyske M+E-jobprofiler for at imødegå digital forandring. På denne måde lærer praktikanter for eksempel, hvordan man bruger standard firmasoftware til at styre produktionsprocesser. Det nye indhold anses for obligatorisk og kan derfor også være genstand for mellem- og afsluttende prøver. Derudover er der syv nye valgfrie yderligere kvalifikationer, som praktikanter kan erhverve sig, såsom knowhow inden for 3D-print eller programmering. 

“Institut der Deutschen Wirtschaft” har lavet et aktuelt dossier om emnet, som du kan læse her: 

www.idw.de


Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: