Forbrugerklimaet i Tyskland er rekordlavt

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor din virksomhed i Tyskland i øjeblikket kører så langsomt? Du er bestemt ikke alene!

Den tyske forbrugerstemning har nået et nyt rekordlavt niveau. Det såkaldte “GfK-indeks” er faldet til sin hidtil laveste værdi. Det skyldes primært den drastiske stigning i leveomkostningerne.

Forbrugerstemningen undersøgt af markedsforskerne fra “Gesellschaft für Verbraucherforschung” i Tyskland er dysterere end nogensinde: “GfK-indekset” ligger lige nu på minus 27 procent. Siden starten af ​​undersøgelsen for Tyskland som helhed i 1991 er der ikke målt lavere værdi end den nuværende. Til den aktuelle undersøgelse blev omkring 2000 personer interviewet fra den 2. til den 13. maj.

Frem for alt tynger stigningen i leveomkostningerne, som i øjeblikket er næsten otte procent, tungt på forbrugernes stemning. Hovedårsagerne til stigningen i energi- og fødevarepriserne, Ukraine-krigen og forstyrrede forsyningskæder, vil forblive en tung byrde i en overskuelig fremtid. Hvor skal god stemning blandt forbrugerne komme fra? Hver gang du går i supermarkedet, er regningen højere, end da du var på indkøb før.

Ifølge GfK er de økonomiske udsigter dystre: Forbrugerne ser fortsat en stor risiko for, at tysk økonomi kan glide ud i recession. På grund af høj inflation er der risiko for, at privatforbruget, som er en vigtig søjle i økonomisk vækst, svigter.

Det er rigtigt, at forbrugerne har kunnet foretage betydelige besparelser i de seneste to år med corona-pandemien. Disse midler vil dog formentlig ikke blive omsat til køb og opkøb i det omfang, man havde håbet på. “GfK-indekset” for købelyst faldt til sin laveste værdi siden oktober 2008 under den finansielle og økonomiske krise. Hvis private husholdninger skal betale væsentligt mere for energi og fødevarer, er der tilsvarende færre økonomiske ressourcer til rådighed, især til større indkøb.

Ikke desto mindre ser vi positivt ind i fremtiden og ønsker dig fortsat succes på det tyske marked!

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: