Gå ikke uden om  “den heißen Brei herum“ og bestil denne fremragende undersøgelse…

Kender du allerede nationaløkonomen Rainer Pernaus fremragende undersøgelse om forskellene mellem virksomheder i Danmark og Tyskland, udgivet af Tysk-Dansk Handelskammer? Hvis ikke, er det nu tid til at gribe denne undersøgelse! Den indeholder en masse brugbar information til dig, hvis du ønsker at få fodfæste på det tyske marked som dansk iværksætter. Iværksættere kan downloade denne undersøgelse gratis fra Handelskammerets hjemmeside, mere om det senere…

Tyskland og Danmark er ikke så forskellige fra hinanden. Danskere og tyskere har det til fælles, at de udtaler sig forholdsvis direkte: De taler ikke ”um den heißen Brei herum“ (gå uden om noget som katten om den varme grød).

Men at der er forskelle, bemærker danske og tyske forretningsfolk allerede under deres første samtaler. Tyskland er et konkurrencesamfund, hvor det gælder om at bevise, hvad man er værd. Det er et samfund, hvor rollerne for mænd og kvinder er anderledes end i Danmark. Det er også et samfund, som prøver at undgå risici ved at planlægge næsten alt. Det står i kontrast til den udbredte danske holdning -”det skal nok gå”.

De nævnte forskelle kan være kilde til misforståelser og dermed også til konflikter mellem forretningspartnere. At kende til disse forskelle er det første skridt til at undgå misforståelser og problemer. Og det er også målet med undersøgelsen “Forretningskultur i Tyskland”. Den vil gerne bidrage til, at dansk-tyske forretninger kører så gnidningsfrit som muligt.

Download: 

https://www.handelskammer.dk/newsroom/publikationen/bestellformular-forretningskultur-i-tyskland

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: