Perspektiver 2030: Vækstmuligheder for Tyskland

Demografi, digitalisering, klimaændringer: Den nye undersøgelse fra konsulentfirmaet Deloitte viser, hvordan Tyskland med succes kan mestre det kommende årti!

Tyskland er en førende industrination og kan se tilbage på økonomisk succesrige årtier. På trods af den globale finanskrise har det seneste årti også været positivt i forhold til vækst og arbejdsmarked. I mellemtiden er der dog stigende problematiske tegn, der rækker langt ud over horisonten for de nuværende kriser. Tre store langsigtede udfordringer vil have en væsentlig indflydelse på økonomien i 2030: demografi, digitalisering og klimaforandringer. Hvis ikke politikere og virksomheder optrapper indsatsen i forhold til status quo på disse områder, kan det bremse væksten voldsomt. Men hvis den økonomiske politik skaber de rigtige rammer med gennemtænkte tiltag, kan det resultere i et reelt gennembrud for Tyskland, som den nye Deloitte-undersøgelse “Perspectives 2030 – Growth Opportunities for Germany” viser. Betydeligt højere vækst ville være opnåelig – med alle dens positive konsekvenser for beskæftigelse, social sikring og bæredygtighedstransformation.

I den tyske økonomi vil virksomheder skulle håndtere en lang række udviklinger i det kommende årti: forme fremkomsten af ​​dataøkonomien, forankring af bæredygtighed, digital transformation af teknologier og forretningsmodeller og hensigtsmæssig håndtering af manglen på arbejdskraft. De forventede tendenser vil have forskellige effekter afhængigt af sektoren. I et afsluttende perspektiv forklarer undersøgelsesforfatterne i detaljer de særlige udfordringer for de enkelte sektorer (bilindustrien, maskinindustrien, kemisk industri, teknologisektoren, sundhed, detailhandel, energi, telekommunikation, finanssektoren).

Politikere kan gøre det meget lettere at klare disse opgaver ved at træffe passende foranstaltninger. Dette omfatter også fokus på den sociale balance i økologisk transformation og generelt mere fleksibel regulering. Hvis Tyskland sætter den rette kurs, er udsigterne for 2030 samlet set yderst positive. Chancen for en fordobling eller endda tredobling af vækstraten bør absolut gribes.

Du kan downloade hele undersøgelsen på tysk og engelsk her:

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: