Tyske virksomheder klager over manglen på råvarer

Har du problemer med at indkøbe foreløbige produkter og råvarer til din virksomhed på det tyske marked? Så er du ikke alene! Ifølge en nylig undersøgelse fra ifo-instituttet (Leibniz-instituttet for økonomisk forskning ved universitetet i München), klager mere end tre fjerdedele af de tyske industrivirksomheder over leveringsflaskehalse. Den korona-relaterede lukning af havne i Kina forstærker problemet.

I maj oplyste 77,2 procent af virksomhederne, at de havde flaskehalse og problemer med at skaffe forprodukter og råvarer. I april var det kun 75 procent af virksomhederne.

Omkring hver anden virksomhed, der var berørt af mangel på materialer, udtalte, at de nuværende corona-lockdowns i Kina havde forværret situationen yderligere. Ifo Instituttet forklarede, at her var bilindustrien særligt ramt. Den massive forstyrrelse af logistikkæderne vil mærkbart forsinke det økonomiske opsving.

Ifølge undersøgelsen lider maskinindustrien mest med 91,5 procent af virksomhederne, efterfulgt af el-branchen. I bilindustrien klagede 89,5 procent af virksomhederne over mangel på materialer. I den kemiske industri er andelen af ​​berørte virksomheder markant lavere med 58,7 procent, forklarede Ifo Instituttet. I fødevareindustrien var andelen 63,7 procent.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: