Økonomien svækkes, men arbejdsmarkedet er fortsat robust

Krise følger krise: Mens den tyske økonomi stadig er påvirket af følgerne af corona-pandemien, bremser krigen i Ukraine også det økonomiske opsving. Bruttonationalproduktet vil kun stige med 1¾ procent i 2022, ifølge den nye økonomiske prognose fra det tyske økonomiske institut IW.

I begyndelsen af ​​året var der stadig håb om at lukke corona-gabet – dog havde den russiske invasion af Ukraine en betydelig indflydelse på den tyske økonomi. Det reale bruttonationalprodukt skulle derfor kun vokse med 1 ¾ procent i år ifølge den nye IW økonomiske prognose. Vækstudsigterne er således halveret: Produktionsforstyrrelser, stigende priser og en lang række usikkerhedsmomenter bremser den økonomiske udvikling. I 2023 forventes det priskorrigerede BNP at stige med omkring 2 ¾ procent.

Frem for alt driver højere omkostninger til energi, fødevarer og landbrugsprodukter i øjeblikket inflationen op. IW økonomiske forskere antager, at forbrugerpriserne vil stige med godt 6 procent i år. For 2023 forventer de en markant lavere inflation på over 3 procent. På trods af disse belastninger mener eksperterne, at arbejdsmarkedet vil forblive robust i år: Antallet af personer i arbejde stiger med mere end én procent, så et nyt højdepunkt i beskæftigelsen nås næste år. Samtidig vil arbejdsløsheden sandsynligvis falde til under fem procent – ​​det laveste niveau siden genforeningen. En indikation: Aldrig før er der søgt så mange faglærte som i dag.

Den tyske økonomi agerer mere end nogensinde under stor usikkerhed. Leveringsproblemer på grund af de fornyede restriktioner i Kina viser, at risiciene for corona-pandemien langt fra er forbi. Samtidig hænger Damokles-sværdet fra et gasforsyningsstop fra Rusland over alt. Det er nu afgørende for den videre økonomiske udvikling, at der ikke kommer yderligere byrder fra geopolitiske konflikter, og at prisstigningerne flades ud, så det akut nødvendige opsving kan sætte ind mod slutningen af ​​året eller senest i 2023.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: