Krig i Ukraine forstyrrer handelsaftaler

Krigen i Ukraine og EU’s økonomiske sanktioner mod de russiske angribere ændrer verdenshandelsstrømmene. Konsekvenserne spænder fra stærkt stigende charterrater for olietankskibe til mulige forsynings- og leveringsflaskehalse. “Institut der Deutschen Wirtschaft” har nu analyseret den aktuelle udvikling i detaljer. Det er værd at se nærmere på, for det kan også påvirke dine aktiviteter som dansk iværksætter på det tyske marked.

Med Ruslands afkobling fra logistiknetværk og tilbagetrækningen af ​​logistikvirksomheder og afsendere fra landet, er logistikindustrien nødt til at omdirigere og tilpasse talrige forsyningskæder og transportruter. Konsekvenserne tynger industrien tungt. Alle transportformer er berørt, dog i forskellig grad.

Jernbanetransport: Jernbanens største konkurrencefordel var, at den kunne få flere volumener end et fly til Kina på kortere tid end et skib – en fordel, som bilfabrikanterne for eksempel brugte til at transportere komponenter. Mange af varerne er nu underlagt embargoer, der er indført som sanktioner mod Rusland. Derudover nægter logistikere og afskibere at gøre forretninger med den russiske statsjernbane, så transporter via disse ruter på nuværende tidspunkt næppe er mulige – selv Kina kan næsten ikke bruge jernbaneforbindelsen længere.

Lufttrafik: Russisk luftrum er lukket for fly fra mange lande og skal omsejles, hvilket betyder en omvej på mere end 1.000 kilometer på ruten Frankfurt-Tokyo med tilsvarende højere brændstof- og CO2-forbrug. Da petroleum er påvirket af den enorme stigning i energiomkostningerne, kan priserne på lufttransport stige som følge heraf.

Søtransport: Det meste af verdenshandelen foregår med skib. Sortehavet, som blev direkte ramt af krigen, ligger mere på kanten af ​​de vigtigste sejlruter, men er en af ​​de vigtigste lasteregioner for hvede – så krigen påvirker også søfragten. Charterpriserne for olietankskibe fordobledes inden for en uge efter den russiske invasion af Ukraine.

Vejtransport: Da godstransport med lastbil hovedsageligt bruges over kortere afstande, er den mindre påvirket af sanktionerne mod Rusland. De høje dieselpriser giver dog problemer for sektoren

Læs flere detaljer om de seneste ændringer i europæiske handelsruter her:

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: