Corona-krisen accelererer tendensen til elektroniske kommercielle dokumenter i Tyskland

Denne udvikling kan have en vidtrækkende indvirkning på dine iværksætteraktiviteter i Tyskland: Corona-krisen har endnu en gang enormt accelereret tendensen til digitalt udstedte kommercielle dokumenter. 

Det fremgår af den udenrigshandelsrapport, som sammenslutningen af ​​tyske industri- og handelskamre (DIHK) netop har offentliggjort. Ifølge dette blev mere end en million elektroniske oprindelsescertifikater udstedt for første gang i 2021.

Med disse “fødselsattester for varer” kan virksomheder officielt bevise deres produkters oprindelse ved grænsepassage og i toldsager. Antallet af elektroniske oprindelsescertifikater (eUZ) steg til 1,1 millioner i 2021. “I forhold til 2018 er der tale om en glidende fordobling,” siger DIHK ekspert Steffen Behm. “Det betyder, at tre ud af fire oprindelsescertifikater nu udstedes digitalt.”

Ifølge DIHKs vurdering er den moderniserede it-applikation “eUZ-Web” også afgørende for denne udvikling. Det gør det nemmere for især virksomheder at indsende ansøgninger.

Der er også et stort plus for de andre kommercielle dokumenter, som tyske virksomheder har brug for til deres eksport til tredjelande: Antallet af handelsfakturaer, pakkelister, certifikater for frit salg er steget med næsten en tredjedel i 2021 i forhold til året før steg til mere end 251.000.

Du kan læse hele rapporten her:

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: