Tyske virksomheder udbetaler udbytte som aldrig før

Millioner af korttidsansatte, statslige hjælpeprogrammer til en værdi af milliarder: pandemien ramte også den tyske økonomi i store dele af 2021. Derfor strømmede mange penge fra skatter og sociale midler til at støtte dem. Samtidig genererede mange aktieselskaber høje overskud – og udbetaler nu et rekordstort beløb til deres aktionærer: I år betaler de omkring 70 milliarder euro i udbytte.

Det er resultatet af udbytteundersøgelsen foretaget af investorbeskyttelsesforeningen DSW og Institut for Strategisk Finansiering. Derfor er stigningen i forhold til sidste år næsten 50 procent og 22 procent i forhold til det tidligere rekordår 2019.

Med 6,15 milliarder euro udbetaler en koncern det højeste samlede beløb til sine aktionærer, der ikke er noteret i noget aktieindeks: Hamborg-rederiet Hapag Lloyd, som ejes hver 30 procent af det chilenske rederi CSAV og Kühne Holding. De modtager hver omkring to milliarder euro. Den tredjestørste aktionær er byen Hamborg, som modtager omkring 860 millioner euro i udbytte.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: