Jeg elsker „Mittelstand“ !

Potentialet for succesrige danske iværksættere til at overleve på det tyske marked er også godt, fordi økonomien i Tyskland traditionelt består af små og mellemstore virksomheder – den såkaldte “Mittelstand”!

Ifølge EU-Kommissionens definition er mere end 3,5 millioner virksomheder i Tyskland små og mellemstore virksomheder (“Mittelstand” eller “KMU”), hvilket er 99,3 % af alle virksomheder i den private sektor. Med mere end 2,3 billioner euro genererer KMUer næsten 33% af den samlede omsætning i Tyskland, tilsammen bidrager de med mere end 60% til den samlede nettomerværdi for alle virksomheder.

“Institutet for KMU-forskning” i den tyske by Bonn har nu offentliggjort disse aktuelle tal.

Før corona-pandemiens start investerede små og mellemstore virksomheder over 7,7 milliarder euro i forskning og udvikling. Deres andel af de samlede forskningsudgifter i den økonomiske sektor var næsten 8 % i 2019.

På det tidspunkt eksporterede KMUer varer til en værdi af omkring 215 milliarder euro til udlandet. Det var omkring 16 % af eksportsalget for alle virksomheder i Tyskland.

Mere end 71 % af alle praktikanter er ansat i virksomheder med færre end 250 bidragspligtige ansatte.

Jeg ønsker dig al mulig succes i Tyskland! 

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: