Arbejdsgivere i Tyskland hilser ny fleksibilitet velkommen

På trods af det stigende antal infektioner gælder der nu løsere coronakrav i Tysklands virksomheder. Arbejdsgivere glæder sig over mere fleksible regler og fjernelse af hjemmekontorkrav. 

Forbundsministeriet for arbejde foreskriver, at arbejdsgiverne selv skal vurdere risikoen for virussen og definere passende foranstaltninger i et virksomhedshygiejnekoncept. Arbejdsgivere bør derefter tjekke, om de tilbyder medarbejderne en coronatest om ugen, om de giver beskyttelsesmasker, og om medarbejderne skal arbejde hjemmefra. I fremtiden bør virksomheder også selv tage stilling til beskyttelsesforanstaltninger som afstands- og hygiejneregler eller maskepligt. 

Arbejdsgivere i Tyskland hilser de planlagte lempelser velkommen og lover at opretholde beskyttelsesforanstaltninger: “Den fleksibilitet, der nu er planlagt for virksomhederne, er nødvendig og fornuftig,” meddelte sammenslutningen af ​​Tyske Arbejdsgiverforeninger (BDA). Fleksibiliseringen er den nødvendige reaktion på de operationelle beskyttelseskoncepter og den høje vaccinationsrate hos medarbejderne. Hvordan går det med hjemmekontoret? “Selv efter at den lovlige 3G-adgangsregulering er blevet ophævet, og forpligtelsen til at arbejde eksternt ikke længere gælder, vil økonomien fortsætte med at opretholde effektive beskyttelsesforanstaltninger,” meddeler BDA.

Forordningen indeholder bemærkningen om, at der ikke er retlig forpligtelse til at arbejde hjemmefra, men at arbejdsgiveren har mulighed for at tilbyde sine ansatte et hjemmekontor. Mobilt arbejde vil fortsat blive brugt i virksomheder selv uden juridisk tvang. 

Jeg ønsker jer alle al held og lykke!

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: