Iværksættere i Tyskland er bekymrede over energikontrakter

Hvordan er energiforsyningen til dine forretningsaktiviteter i Tyskland, kære virksomhedsejer i Danmark?
 Næsten hver anden virksomhed i Tyskland har endnu ikke fuldt ud sikret sin energiforsyning med en kontrakt i år. Den tyske sammenslutning af industri- og handelskamre ”Industrie- und Handelskammertag” (DIHK) advarer om, at det kan bringe mange virksomheder i økonomiske vanskeligheder.
Midt i stærkt stigende priser på grund af den russiske angrebskrig mod Ukraine skal hver anden tysk virksomhed stadig kontraktligt sikre sin el- og gasforsyning for indeværende år. Kun 46 procent havde deres elektricitetskontrakter for 2022 fuldstændigt forseglet før krigsudbruddet, ifølge en undersøgelse offentliggjort i dag af DIHK  blandt 2.000 virksomheder. Hver tredje virksomhed skal så købe mere end 70 pct. Kun hver anden virksomhed har allerede taget sig af gasindkøb.
Det betyder, at hver anden virksomhed står over for en omkostningseksplosion, som næppe kan holdes tilbage. Ifølge DIHK ramte priseksplosionerne tyske industrivirksomheder hårdere end deres internationale konkurrenter. Allerede før angrebet på Ukraine skulle tyske mellemstore virksomheder betale de højeste elpriser i Europa. Derudover betyder den nationale certifikathandel en dyr særlig byrde for en lang række virksomheder i Tyskland – selv sammenlignet med EU-konkurrenterne.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: