EU planlægger sin egen „Forsyningskædelov“

I Tyskland har der siden sidste år været en såkaldt “Lieferkettengesetz”, hvormed virksomheder skal gøres ansvarlige for at overvåge miljø-, klima- og menneskerettighedskrænkelser i tredjelande. Nu har EU-kommissionen også foreslået sin egen europæisk dækkende “forsyningskædelov”, som vil få vidtrækkende konsekvenser for iværksættere, der har succes på tværs af grænserne – for eksempel på tværs af den tysk-danske grænse.
Med forsyningskædeloven foreslået af EU-Kommissionen i Bruxelles, bør virksomheder ikke kun sikre anstændige job og overholdelse af miljøstandarder selv, men også sikre, at deres leverandører gør det samme. Målet er, at foreløbige produkter – uanset om det er skruer, materialer eller halvledere – fremstilles i overensstemmelse med grundlæggende menneskerettigheder og miljøstandarder.
EU-kommissionen ønsker ved lov at pålægge virksomhederne højere due diligence-forpligtelser. De bør tjekke, hvor de varer, de leverer, kommer fra, hvordan de er fremstillet, og hvilke konsekvenser det har for klimaet og miljøet. Så det handler ikke kun om datterselskaber, men om alle involverede i en fremstillingsproces.
Ifølge Kommissionen vil omkring 17.000 virksomheder med mere end 500 ansatte blive direkte berørt af en ny europæisk lov om forsyningskæden. Hvor der er større risiko for krænkelser af menneskerettigheder og miljøbeskyttelse, er antallet af 250 ansatte grænsen – det er for eksempel tilfældet, når det kommer til minedrift af mineralressourcer eller tekstilproduktion.
Nogle iværksættere frygter dog også en enorm kontrol- og bureaukratibyrde for virksomhederne. Meningsløst bureaukrati skal naturligvis undgås. Fremtiden vil vise, hvordan “Lieferkettengesetz” bliver udformet i detaljer!
Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: