Robotter gør det tyske marked mindre afhængigt af eksport

Danske virksomheder, der har succes på det tyske marked, bør forholde sig til denne aktuelle trend!

Flere og flere virksomheder overvejer i øjeblikket at gøre sig mindre afhængige af eksport og igen producere primært i Tyskland. Det skaber nye udfordringer og muligheder for danske iværksættere i Tyskland!

Baggrunden: Tysklands industri har siddet fast i flere måneder. For vigtige foreløbige produkter fra udlandet ankommer med massive forsinkelser. Nogle gange kan en levering ikke forlade en kinesisk havn, fordi den var lukket på grund af Corona. Nogle gange er der ingen fragtskibe, der bringer det ønskede materiale fra Sydamerika til Europa. I lyset af dette spørger flere og flere iværksættere sig selv: Giver det ikke mening at fremstille produkter i Tyskland igen?

Faktisk er forskellige virksomheder ved at genopdage Tyskland som produktionssted. C&A har jeans syet i Mönchengladbach. CATL skal snart bygge batterier i Erfurt. Infineon producerer flere og flere chips i Dresden. Især på grund af leveringsproblemer i kølvandet på Corona-krisen, overvejer en række iværksættere at bringe produktionen tilbage i det mindste delvist.

Flytningen er muliggjort af teknologi. Da mere og mere arbejde kan udføres af robotter, er dyre tyske job ikke længere et stort problem. Anlæggene i Tyskland kan producere til priser, der ligner dem i Asien.

19 procent af industrivirksomhederne siger, at de flytter til Tyskland. Heraf flytter 12 procent af industrivirksomhederne tilbage til tyske leverandører. De laver altså ikke selv forarbejdet, men får dette forarbejde fremstillet af en tysk leverandør i stedet for en kinesisk leverandør. Og syv procent siger, at de outsourcer og producerer input selv.

Det er stærke tal!Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: