Tysk “Kurzarbeitergeld”​ forlænges indtil juni 2022

OBS! Danske iværksættere med ansatte på det tyske marked!

Reglerne om “Kurzarbeitergeld” i Tyskland, der skal afbøde de økonomiske konsekvenser af corona-pandemien for virksomheder og ansatte, forventes at blive forlænget til udgangen af juni. Det vil også betyde, at den højere dagpenge vil blive udbetalt længere end oprindeligt planlagt.

Reglerne om korttidsarbejde, som var blevet udvidet på grund af pandemien, skulle egentlig udløbe i slutningen af marts. Men Tysklands arbejdsminister Hubertus Heil understregede, at der stadig er behov for støtte til visse sektorer, såsom gastronomi eller eventindustrien.

Efter regeringen skal “Bundestag” stadig gå med til udvidelsen af reglerne. Disse giver mulighed for, at virksomheder allerede nu kan søge om korttidsarbejde, hvis ti procent af medarbejderne kan arbejde mindre eller slet ikke. I normale tider skal det være mindst en tredjedel af arbejdsstyrken. Derudover kan de berørte få korttidsarbejdsydelse i 28 måneder, fire måneder længere end normalt.

For lønmodtagere stiger korttidstillægget til 70 procent af nettolønnen fra den fjerde referencemåned og til 80 procent fra den syvende måned. Beskæftigede med børn får 77 procent af deres nettoløn fra den fjerde referencemåned og 87 procent fra den ottende måned. Normalt er korttidsydelsen 60 procent og for forældre 67 procent af nettolønnen.

Halvdelen af de sociale bidrag, som arbejdsgiveren skal betale, skal også være tilbagebetalt inden udgangen af juni. Dog skal der så tilbydes kvalifikationsforanstaltninger til medarbejdere på korttidsarbejde.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: