Fristerne for “Steuererklärung” i Tyskland forlænges

Vidste du? For din filial i Tyskland skulle fristen for indgivelse af selvangivelsen for 2021 nu være slutningen af ​​september 2022! De, der søger rådgivning hos en skatterådgiver, kan endda tage sig tid til den 30. juni 2023! Dette er fastsat i et nyt lovforslag fra den tyske regering. Dette regulerer også udvidelsen af ​​hjemmekontorets faste takst.

På grund af den igangværende pandemi skal fristerne for selvangivelse forlænges igen. Dette fremgår af udkastet til lovforslag til den fjerde lov om Corona-skattehjælp fra det tyske forbundsfinansministerium.

For vurderingsperioden 2021 har skatteydere, der ikke søger rådgivning, to måneder mere tid. Fristen skulle udløbe den 30. september i stedet for den 1. august i år. Ifølge lovudkastet kan enhver, der konsulterer en skatterådgiver, endda tage fire måneder mere tid.

Her udløber angivelsesperioden for beskatningsperioden 2021 den 30. juni 2023 i stedet for den almindelige 28. februar 2023 for landmænd og skovbrugere den 30. november 2023. Femten måneders karenstid for refusions- og restancerenter skal være forlænges med fire måneder tilsvarende.

Derudover skal den eksisterende regulering om hjemmekontorets faste sats på op til 600 euro – fem euro om dagen i maksimalt 120 dage – som forventet forlænges med et år indtil den 31. december 2022.

“Den igangværende corona-pandemi og den begrænsede forpligtelse for arbejdsgiverne til at tilbyde hjemmekontoret i 2022 gør det nødvendigt at forlænge perioden ud over den 31. december 2021,” står der i lovudkastet, som nu er til afstemning i de øvrige ministerier.

Den skattefrie Corona-bonus for “fremragende præstationer af plejepersonale” på op til 3000 Euro er et af de andre skattemæssige tiltag, som “borgere og økonomi fortsat bør støttes i at klare de økonomiske konsekvenser med”, som det hedder i lovudkastet. 

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: