Sådan kan du finde en vej ud af leveringsflaskehalsen i din virksomhed i Tyskland

Pandemien har ført til hidtil ukendte problemer med genopfyldning af importerede mellemprodukter i tyske virksomheder.

Det er ikke kun de meget omtalte mikrochips, som virksomheder i Tyskland i øjeblikket mangler: Træ, papir, stål og plast er også en mangelvare – og som følge heraf er produktionen af ​​biler, cykelreservedele, møbler og emballage, herunder opvaskemaskiner og køleskabe, går i stå. Corona og meget mere – skovbrande i USA og tørke i Canada, Suez-kanalen blokeret i dagevis og mangel på lastbilchauffører – har ofte rystet den økonomiske model med international specialisering og globale forsyningskæder.

For EU og især for Tyskland, hvor mange virksomheder har bygget deres eksportorienterede forretningsmodel på fundamentet af international specialisering, er det hakkende udbud af varer og råvarer ikke let at håndtere.

Midt i de igangværende forsyningskædeproblemer, opfordrer nogle europæiske politikere til at ‘reshoring’ i nogle industrier. At flytte produktionen tilbage til Europa har dog én stor ulempe: Uden tekniske fremskridt fører reshoring til højere produktionsomkostninger – og dermed til højere priser og mindre international konkurrenceevne.

Ikke mindst af denne grund har virksomheder i Europa tidligere været ret tilbageholdende med at flytte. I Tyskland var der mellem 2010 og 2012 kun 2 procent af virksomhederne i fremstillingssektoren, der genvundne dele af deres produktion, fra 2013 til 2015 var det lidt mere med 3 procent. På EU-plan var andelen dobbelt så høj med 4 procent af virksomhederne i fremstillingssektoren, men balancen er klar: For hver europæisk virksomhed, der bragte produktionen tilbage inden for denne periode, gjorde mere end tre virksomheder præcis det modsatte, rent aritmetisk , dvs. deres produktion eller dele heraf flyttes til udlandet.

Selv siden udbruddet af Corona-krisen er lidt blevet flyttet til Tyskland og de andre EU-lande. Der er et par fremtrædende eksempler, såsom VW-koncernen, der selv ønsker at involvere sig i udviklingen af ​​chip, eller det franske medicinalfirma Sanofi, der nu igen selv producerer nogle komponenter af sin medicin, men i de fleste tilfælde er de virksomheder, der er ramt af leveringsproblemer søger andre veje ud.

For at mindske deres afhængighed af udenlandske leverandører, forsøger tyske virksomheder primært at få yderligere leverandører. De fokuserer også på at øge lagre og ændre leveringsruter.

Læs mere om vejene ud af leveringsflaskehalsen her:

https://www.iwd.de/artikel/so-ueberwinden-betriebe-den-liefernotstand-533219/?utm_source=nl&utm_medium=email&utm_campaign=kw04-2022&utm_content=lieferengpaesse-vorzahlen-eu-diversification
Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision #etableringityskland #revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (291 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: