Tyske chefer er i bedre humør: Forretningen på det tyske marked vil blive bedre

Efter seks fald i træk steg det tyske erhvervsklimaindeks igen for første gang i januar! Den vigtigste tyske økonomiske ledende indikator steg overraskende til 95,7 point efter 94,8 point i december, som Münchens ifo Institut meddelte i sin undersøgelse blandt omkring 9000 ledere.
Tysk økonomi starter det nye år med et glimt af håb. De adspurgte virksomheder er noget mere skeptiske over for den nuværende situation, end de var for nylig. De er dog meget mere optimistiske med hensyn til udsigterne for de næste seks måneder. På trods af den aktuelle Omikron-bølge lysnede erhvervsklimaet op i alle de betragtede sektorer, og situationen omkring forsyningsflaskehalse til primære produkter og råvarer er lettet noget. Især industrien giver et glimt af håb: Deres eksportforventninger steg markant i begyndelsen af ​​året.
De fleste økonomer antager, at Omicron-bølgen også vil bremse økonomien i indeværende første kvartal. Ved udgangen af ​​2021 var den tyske økonomi formentlig skrumpet noget – ifølge det første estimat fra Federal Statistical Office med 0,5 til 1,0 procent. Senest viste indkøbschefindekset for IHS Markit-instituttet dog, at især industrien fik en uventet god start i 2022. På trods af Omicron-bølgen og forsyningskædeproblemerne samt høje prisstigninger giver humøropsvinget håb om et økonomisk opsving i de kommende måneder.

Læs mere om emnet på https://www.ifo.de/umfrage/ifo-geschaeftsklimaindex
Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/p/kompetencer

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: