Kun få syge i tyske virksomheder

 Har du din egen virksomhed på det tyske marked og har du tyske ansatte? 

Corona-virussen sætter også sit præg på sygefraværsstatistikken i Tyskland – dog anderledes end man skulle tro. 

For i pandemiåret 2020 faldt sygefraværet generelt en smule: I gennemsnit var hver medarbejder i Tyskland sygemeldt i 18,2 dage, ifølge evalueringen af ​​de seneste tal fra paraplyorganisationen for firmasygeforsikringsselskaber. Firmasygekassernes statistikere har siden 2016 kigget nærmere efter – attester under genoptræning eller som følge af arbejdsulykker registreres fuldt ud. Det resulterede i en kraftig stigning i sygedage. Siden da har de dog udviklet sig ret upåfaldende. I Corona-året 2020 faldt antallet af fraværsdage endda en smule. Næsten to tredjedele af sygefraværet behandles senest inden for en uge – kortvarige sygemeldinger uden lægeerklæring medregnes ikke. I næsten 80 procent af tilfældene er medarbejderne tilbage om bord senest efter to uger. Langtidssygdomme tegner sig kun for 10 procent af sygdomstilfældene, men med en gennemsnitlig restitutionstid på mere end fire uger giver de særlige udfordringer for virksomhederne. Med stigende alder opstår tegn på slid hyppigere. Dette er især tydeligt i tilfælde af muskel- og skeletlidelser. Ved ingen anden type sygdom stiger fraværet så kraftigt med alderen. Dette virker oplagt til fysisk krævende job, men klassiske kontorjob er ingen undtagelse. Selvom psykisk sygdom forekommer sjældnere, forårsager det lange perioder med nedetid. Det giver mening at koble langtidsfravær med medarbejdernes alder. Det er indlysende, at genopretning af ældre medarbejdere tager længere tid. Ud over 55 er den gennemsnitlige nedetid mere end dobbelt så stor som for aldersgruppen 35-39 år. Tegn på fysisk slid eller alvorlige sygdomme er mindre almindelige blandt yngre kolleger.
Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: