Tyske virksomheder er sikre på 2022

 Ifølge en undersøgelse dominerer tilliden generelt den tyske økonomi på trods af leveringsflaskehalse og usikkerheder på grund af coronapandemien ved årsskiftet. 

Udgangspositionen er derfor meget gunstig for danske virksomheder, der er interesseret i det tyske marked! 

“En bred optimisme kan ses for år 2022”, viser en undersøgelse fra institut for den tyske økonomi (IW). Størstedelen af ​​de 48 brancheforeninger undersøgt af IW fra midten af ​​november til begyndelsen af ​​december forventer bedre forretning i deres sektorer, et fald i produktionen forventes ikke i nogen gren af ​​økonomien. Derudover er chancerne for flere job gode på mange områder. Ifølge undersøgelsen var maskinteknik og stål- og metalforarbejdning særligt optimistiske. I lyset af de svulmende ordrebøger havde maskinbyggerne hævet deres produktionsprognoser. Også leasingforeningen og informationsbranchen, som nyder godt af efterspørgslen i digitaliseringsforløbet, forventer en markant bedre forretning. 

De fleste af industrierne (35) forventer moderat vækst i 2022. Det gælder også byggebranchen, som faktisk er i højkonjunktur, men manglen på faglærte der dæmper udsigterne. IW tilskriver industriens overordnede gode produktionsudsigter til dels stigende investeringer på verdensplan, som først og fremmest producenter af kapitalgoder som maskiner og tekniske systemer “Made in Germany” bør drage fordel af. Finanssektoren og bladudgiverne forventer derimod ikke de store spring. Også minedrift, skibsbygning og marineteknologi, læderindustrien og papirfabrikkerne forventer en stabil forretningssituation.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: