Hvad vil ændre sig i skatter i Tyskland i 2022

Den 1. januar 2022 træder nogle nye regler i kraft i Tyskland, som også vil have betydning for danske iværksættere, der cavorter på det tyske marked. Læs en kort oversigt her.
Fra 1. januar 2022 vil fritagelsesgrænsen for naturalydelser blandt andet blive hævet fra 44 euro om måneden til 50 euro. Fritagelsesgrænsen gælder for naturalydelser til medarbejdere – for eksempel værdibeviser, der uddeles månedligt. Donationerne kan behandles skattefrit op til fritagelsesgrænsen.
Corona-bonussen er ved at løbe ud: Indtil udgangen af ​​marts 2022 kan arbejdsgivere betale deres ansatte en bonus på op til 1.500 euro skattefrit og socialsikringsfrit eller give den som naturalydelser. Indtil da gælder den tilsvarende regulering som følge af corona-pandemien; Fra april 2022 forfalder skatter og sociale bidrag igen.
Den lovpligtige mindsteløn forhøjes 1. januar 2022. Den stiger for alle ansatte i Tyskland fra 9,60 euro til 9,82 euro i timen. Den 1. juli er der endnu en planlagt forhøjelse til en timeløn på 10,45 EUR.
Den nye mindsteløn gælder også for „minijob”. De, der i øjeblikket tjener mindre, skal hæve deres timeløn. Indtjeningen bør stadig ikke overstige 450 euro om måneden. Hvis ansættelsen skal fortsætte som et minijob, skal arbejdstiden derfor muligvis genberegnes. I modsat fald bliver ansættelsesforholdet pålagt socialsikringsbidrag.
Vi ønsker jer alle en god start på det nye år og fortsat succes! Hvis du har spørgsmål, kan du altid kontakte os!Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: