Notarer skal også indberette „Geldwäsche”

Flere og flere mistænkte sager efter hvidvaskloven modtages i det tyske toldvæsen. Hovedårsagen til dette er, at loven forpligter flere og flere faggrupper til at indberette. Corona påvirker også rapporterne.
Bestikkelse, røveri, skatteunddragelse, narkotikasmugling eller menneskesmugling: listen over måder, hvorpå folk kan få ulovligt genererede penge og aktiver er lang. Når folk så bringer disse penge eller ejendom ind i den juridiske finansielle og økonomiske cyklus, taler man om hvidvaskning af penge, eller på tysk „Geldwäsche”.
De tyske toldmyndigheder forventes at modtage langt over 200.000 indberetninger om mistænkelige transaktioner i henhold til hvidvaskloven inden udgangen af ​​året, vurderer “Financial Intelligence Unit (FIU)”. Det ville være omkring 60.000 flere rapporter end i 2020.
Der er forskellige årsager til den voldsomme stigning – blandt andet har gruppen af ​​dem, der skal anmelde mistænkelige transaktioner, været voksende i årevis. Notarer har for nylig været forpligtet til at gøre dette for eksempel og fritaget for deres tavshedspligt. De rapporterede trods alt 1.629 sager til FIU i 2020, sammenlignet med kun 17 året før.
I det seneste år videresendte FIU omkring hver sjette formodede sag til efterforskningsmyndighederne efter en intern gennemgang. Hvidvask er særligt problematisk på to områder: På den ene side er der handel med fast ejendom, hvor aftaleparter gentagne gange indgår aftaler uden om notaren, og en del af købesummen betales kontant. På den anden side er der kryptovalutaer, som ofte bliver brugt til ulovlige forretninger. På dette område har toldvæsenet også et håndgribeligt problem med faglærte: De mangler blandt andet erhvervs-it-specialister til at opspore de digitale hvidvaskere.
Corona gjorde livet svært for nogle hvidvaskere, viser statistikkerne: Fordi mange lokationer måtte lukke i lang tid på grund af pandemier, faldt antallet af formodede spilsager for eksempel fra 754 til 252 sidste år sammenlignet med 2019.
Læs mere om hvidvask i Tyskland her:
www.iwd.de

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: