Tyske småbyer bliver mere attraktive for danske iværksættere

Corona har ikke kun vendt op og ned på alles liv, virussen ændrer også tyske byer. I byranglisten af „Institut der deutschen Wirtschaft“ mister de store metropoler deres tiltrækningskraft – og regioner, der allerede er afskrevet, fejrer et comeback.
Umiddelbart ser byrangeringen i 2021 næsten ud, som den altid gør: München er igen på førstepladsen på niveauranglisten, Berlin kommer igen på podiet som en af ​​de mest dynamiske byer, og Wolfsburg var også en af ​​de fem mest bæredygtige byer i Tyskland sidste år. Så alt som normalt?
Nej. For de rigtige vindere af byranglisten, som „Institut der deutschen Wirtschaft“ ar udarbejdet i mere end ti år, er i år de mindre og mellemstore af de i alt 71 undersøgte tyske byer med mere end 100.000 indbyggere. De store metropoler – det vil sige München, Köln, Berlin og Hamborg – udviklede sig ikke yderligere i niveauet og den dynamiske placering i år.
München ligger igen på førstepladsen i niveauranglisten, men på den dynamiske rangliste opnåede den bayerske hovedstad kun en 10. plads – sidste år lå München også i toppen her. Det ligner Berlin.
Mange indbyggere i mindre byer kom til at værdsætte fordelene ved deres bopæl under Corona-krisen: hurtigt tilgængelige grønne områder, mindre belastet infrastruktur, attraktive arbejdsmuligheder og tilstrækkeligt med boligareal. Talrige mindre byer viser en væsentlig bedre udvikling end deres større søstre i umiddelbar nærhed. Heilbronn scorer eksempelvis markant bedre end Stuttgart (2. plads i den dynamiske rangliste), hvilket blandt andet skyldes den høje vækst i videntunge services og markante stigninger i virksomhedens produktivitet.
Darmstadt kan også forbedre sig på nogle områder sammenlignet med Frankfurt. Takket være den positive økonomiske udvikling – i Darmstadt var virksomhederne i stand til at øge deres produktivitet væsentligt mere end i Frankfurt og den kommunale skattestyrke steg også kraftigere i Darmstadt – kunne videnskabsbyen forbedre sin dynamiske placering med syv pladser til en 16. plads, mens Frankfurt tabte 23 pladser og kommer nu kun stadig på en 28. plads.
Læs den aktuelle byplacering HER.
Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: